En aquesta lliçó, explorarem el relat de Jesús calmant la tempesta. El nostre passatge està en Marc 4:35-41. Aquests versos ens donen una gran certesa que Déu està en control de totes les coses. Alguns dels punts que volem considerar són:

  • Les tempestes són part de la vida
  • Jesús té autoritat sobre totes les coses
  • Podem descarregar totes les nostres preocupacions a Jesús
  • Jesús es preocupa profundament per a nosaltres.

Guia de la lliçó

La por i la preocupació són una part de la vida. En el moment d’escriure aquesta lliçó, gran part del món està en el confinament a causa del coronavirus. Si bé els preescolars no poden entendre completament la situació, experimenten por i preocupació, i hem d’ajudar-los a saber que poden parlar amb Déu sobre aquestes coses i que Ell roman en control.

Proposem començar la lliçó d’aquesta setmana llegint en la Bíblia del vostre fill en Marc 4:35-41. Busqueu algun objecte que tingueu a mà a casa o església per fer o recrear un vaixell per seure durant la lectura. Mentre llegiu cada passatge, tracteu d’actuar en cada vers:  1) pujant al vaixell 2)  fent el balanceig durant la tempesta 3) despertant a Jesús,  i així successivament. Sigueu creatius i deixeu que el nen agafi la iniciativa. Si teniu algun ventilador, el podeu posar en marxa per fer vent; podeu utilitzar una ampolla d’esprai d’aigua per simular el mar i colpejar testos per fer els trons.

Parleu del perquè els deixebles estaven en el vaixell. Jesús els va dir que havien de creuar el mar. Expliqueu al vostre fill que de vegades ens trobem en situacions difícils perquè hem desobeït, però en aquest passatge, els deixebles estaven lluitant amb una tempesta perquè havien obeït a Jesús. Recordeu al nen que seguir a Jesús no sempre serà fàcil, però sempre estarà amb ell.

Per il·lustrar-ho, proposem jugar al joc de “seguir al líder”. Haureu de fer de “líder” , fent accions i gestos que no siguin fàcils de copiar pel nen:  per exemple fent un pas de gegant, postures d’equilibri  o pujant en algun lloc elevat. Si li costa, atureu-vos a ajudar-lo. Recordeu-li  que Déu està amb ell en les seves dificultats.

Emfatitzeu que els deixebles es van espantar durant la tempesta mentre Jesús estava adormit. Finalment, es van dirigir a Jesús i li van dir: ‘no et preocupa?’. Pregunti al seu fill si pensen que hi ha alguna cosa en la seva vida que creuen que no preocupa a Jesús. Llegiu junts 1ª Pere 5:7: “Descarregueu en Ell totes les vostres preocupacions, ja que Ell mateix té cura de vosaltres.”

Pregunti al seu fill què fa quan té un problema senzill. Per exemple, no pot arribar a alguna cosa o quan té gana. Expliqui-li que de la mateixa manera que li pot demanar ajuda a vostè o a una altra persona perquè sap que es preocupa per ell i el pot ajudar en qualsevol cosa,  poden demanar a Déu que l’ajudi amb qualsevol cosa. Parli sobre les coses  que  li fan por i com demanar a Déu que l’ajudi.

Expliqui-li com Jesús va manar a les onades i la tempesta que s’estiguessin quietes  i a l’instant el van obeir. Penseu en com de vegades voldríeu poder canviar el clima, per exemple quan ha plogut massa per poder jugar a l’exterior. Parleu que les persones no tenen el poder sobre el clima, però Déu té el poder sobre totes les coses. Recorda al teu fill que “res és impossible per a Déu!” Expliqueu-li que tot està sota el seu control i sempre l’obeeix. Tempestes, virus, persones, res és més poderós que Déu.

Expliqui-li que els deixebles sabien que només Déu podia controlar el clima, per això es van postrar i van  adorar Jesús. Parli de com necessitem adorar Déu.

Pin It on Pinterest

Share This